Over Frouke
Frouke
Frouke Stad is de oprichter van ‘Bij Frouke op de koffie’. ‘Mijn grootste drijfveer is onze gasten in een prettige omgeving welkom heten en laten genieten van kwalitatief hoogwaardige, lokale en eerlijke producten. Dat doe ik met groot plezier, samen met mijn team van fantastische medewerkers’.
Het Hotellerie vak is haar met de paplepel ingegoten. Als jong meisje van 9 jaar oud verhuisde het gezin naar het prachtige en gemoedelijke Ierland waar haar ouders een Bed & Breakfast begonnen, mét restaurant erbij. Via vele omzwervingen (hotels in Frankrijk en Engeland en een diner in Amerika) keerde Frouke met een bak aan (horeca) ervaring terug in Nederland en gaat ze aan de slag als manager bij La Place restaurants. Daar heeft het ‘vers concept’ haar hart gestolen. Wat volgde was een zeer hectische baan bij de tv studio’s van Endemol. ‘Enorm leuk, maar super stressvol.’
een droom
En toen… toen stond er in 2015 in Doorn een prachtig monumentaal pandje leeg. Sinds haar tijd in Ierland droomde Frouke altijd van een eigen ‘tearoom’. Dit was dé kans. ‘De beleving van ontspanning kunnen geven aan mijn eigen gasten. Kwaliteit in combinatie met gezelligheid, dát wilde ik graag verwezenlijken.’ Aldus geschiedde. Baan opgezegd, geld geleend, verbouwen en aan de slag.
Na het eerste jaar als ‘eenvrouwszaak’ met zomerhulpjes uitgegroeid van naar een geolied team met vaste powervrouwen Petra, Nanda, Sophie en de schare enthousiaste jonge meiden. ‘Zij ademen, voelen en spreken mijn sfeer en samen maken we ‘Bij Frouke’ tot wat het is.’
9 jaar verder
De eerste vijf jaar maakten de droom meer dan waar en ‘Bij Frouke’ is inmiddels een groot succes in Doorn. En toen…. Toen stopte de bloemenwinkel van de buren ermee. Wat te doen in tijden van corona? Niet aarzelen, maar de nieuwe uitdaging aangaan. ‘En nu, na wederom een flinke verbouwing (dank je wel manlief!) zijn we 2x zo groot. Dus twee keer meer zitplaatsen en dubbel zoveel gezelligheid! We zijn super trots met het resultaat.’
Daarnaast gaan ze ook verder met de catering, dus ook voor ‘Frouke op locatie’ kun je bij hen terecht. ‘Een high-tea in je achtertuin of een bedrijfslunch op kantoor, veel is mogelijk en maakt deel uit van de service-op-maat die we bieden.’