Lokaal en eerlijk

Fairtrade & biologisch

Bocca koffie

De koffie die wij schenken is Bocca koffie en komt van de Fatima plantage van de Nossa Señhora de Fatima groep in Cerrado, Brazilië. De plantages zijn gelegen tussen de 950 en 1100 meter hoogte en wordt gecultiveerd door eigenaar Ricardo met zijn gezin en in oogsttijd tot wel 240 werknemers.

Deze koffie is een zogenoemde ‘natural’. Dat wil zeggen dat de bonen niet meteen worden ontdaan van de bes, maar dat de rode bessen direct na het plukken twee weken in de zon te drogen worden gelegd. Het vruchtvlees droogt als een krent om de boon heen en hierdoor trekt alle smaak uit het vruchtvlees in de boon. Elke boon krijgt daardoor een hele mooie volle zoete smaak, en dat proef je!

Biologische zorgboerderij

De Hondspol

De zuivel die wij gebruiken komt van de Hondspol. Deze zorgboerderij werk in 1984 aangekocht en was daarmee een van de eerste zorgboerderijen van Nederland. Met elkaar verzorgen ze de bodem, gewassen, dieren en het landschap. In de moestuin telen ze een grote diversiteit aan groenten. In de kruidenrijke weilanden grazen hun zestig gehoornde melkkoeien. Zij geven smaakvolle melk, welke op het eigen erf verwerkt wordt tot dagverse zuivel en boerenkaas.

De vitaliteit van deze mooie plek proef je terug in de kwaliteit van hun producten. Op de Hondspol werken ze vanuit de antroposofische visie. In de landbouw is dat zichtbaar in de biodynamische bedrijfsvoering. In de woon-werkgemeenschap is dat herkenbaar in de jaarfeesten en hun holistische kijk op plant, dier, mens en aarde.

Biologisch

Vanmenno Brood

Het brood voor onze heerlijk bammetjes wordt gebakken door Vanmenno Brood. Menno bakt brood op traditioneel Franse wijze met meel, zuurdesem, water en zout. Meer niet! Ze werken zoveel mogelijk met biologische grondstoffen en maken daarvoor een zorgvuldige selectie van tarwerassen bij hun Franse molenaar.

Voor het desembrood gebruiken ze een eigen zuurdesemcultuur die Menno eind 2000 heeft gekweekt en sindsdien iedere dag liefdevol wordt gevoed met meel en water. Zuurdesem op z’n Frans: een knapperige korst, een fris zuurtje en een onregelmatige, veerkrachtige structuur. Mmmmmm, krijg je al honger?

Subscribe & Get

10% off on Your First Coffee Order