Lokaal en eerlijk

Fairtrade & biologisch

Moto Coffee

Als je bij Frouke op de koffie komt, krijg je niet zomaar een bakje. Bij ons draait alles om de MOTO Coffee-ervaring, waarbij we eerlijke, duurzame, en heerlijke koffie serveren. Onze unieke NALU blend bestaat uit Guatemalteekse (60%) en Indonesische (40%) koffiebonen, die samen een zoete en kruidige smaak creëren. Wij hechten veel waarde aan directe samenwerking met boeren, zodat iedereen in de koffieketen kan floreren. Met trots introduceren we onze nieuwe koffiemachine, die vanaf 29 augustus 2023 in gebruik is. We geloven dat dit ons zal helpen om nog betere koffiecreaties te maken. Kortom, bij Frouke wacht je een smaakvolle uitdaging!

Biologische zorgboerderij

De Hondspol

De zuivel die wij gebruiken komt van de Hondspol. Deze zorgboerderij werk in 1984 aangekocht en was daarmee een van de eerste zorgboerderijen van Nederland. Met elkaar verzorgen ze de bodem, gewassen, dieren en het landschap. In de moestuin telen ze een grote diversiteit aan groenten. In de kruidenrijke weilanden grazen hun zestig gehoornde melkkoeien. Zij geven smaakvolle melk, welke op het eigen erf verwerkt wordt tot dagverse zuivel en boerenkaas.

De vitaliteit van deze mooie plek proef je terug in de kwaliteit van hun producten. Op de Hondspol werken ze vanuit de antroposofische visie. In de landbouw is dat zichtbaar in de biodynamische bedrijfsvoering. In de woon-werkgemeenschap is dat herkenbaar in de jaarfeesten en hun holistische kijk op plant, dier, mens en aarde.

Biologisch

Vanmenno Brood

Het brood voor onze heerlijk bammetjes wordt gebakken door Vanmenno Brood. Menno bakt brood op traditioneel Franse wijze met meel, zuurdesem, water en zout. Meer niet! Ze werken zoveel mogelijk met biologische grondstoffen en maken daarvoor een zorgvuldige selectie van tarwerassen bij hun Franse molenaar.

Voor het desembrood gebruiken ze een eigen zuurdesemcultuur die Menno eind 2000 heeft gekweekt en sindsdien iedere dag liefdevol wordt gevoed met meel en water. Zuurdesem op z’n Frans: een knapperige korst, een fris zuurtje en een onregelmatige, veerkrachtige structuur. Mmmmmm, krijg je al honger?

Openingstijden

rondom feestdagen

24 december 9:00 tot 16:00 uur

1e kerstdag gesloten

2e kerstdag, Brunch (alleen op reservering) van 11:00-13.00.
Daarna open voor koffie met lekkers en aangepaste lunchkaart

Oudejaarsdag 9:00 tot 16.00 uur

Nieuwjaarsdag gesloten

Subscribe & Get

10% off on Your First Coffee Order